Op welke ondergrond kan een gietvloer geplaatst worden?

Op vrijwel elke vastliggende en solide ondergrond kan een gietvloer toegepast worden. Zowel chape, anhydriet en beton zijn geschikte ondergronden. Ook tegels en OSB kunnen perfect overlaagd worden met een gietvloer. Elk type ondergrond vraagt wel een specifieke voorbereiding dewelke op voorhand goed en duidelijk gecommuniceerd wordt.

Het is van groot belang dat de ondergrond voldoende droog is. Dit wordt door ons gemeten om zekerheid te bieden en onaangename verrassingen te vermijden.

Kan een gietvloer op een bestaande vloer worden geplaatst?

Doordat de dikte van een gietvloer zicht beperkt tussen 3 en 6mm is dit een uiterst geschikt vloersysteem om toe te passen bij een renovatie. Er dienen geen tegels verwijderd of breekwerken uitgevoerd te worden om een gietvloer te kunnen plaatsen. Ook kan er perfect tegen bestaande keukens, inbouwkasten of douchetubs aangewerkt worden en dienen deuren nauwelijks aangepast te worden.

Kan een gietvloer in combinatie met vloerverwarming geplaatst worden?

Een gietvloer kan perfect in combinatie met vloerverwarming toegepast worden. Door de geringe dikte van een gietvloer is het rendement van uw vloerverwarming zelfs hoger dan bij een ander type vloer. 

Uitzettingsvoegen die meestal in de chape voorzien worden dienen afhankelijk van het type gietvloer hernomen te worden om scheurvorming te vermijden.

Kan een gietvloer scheuren?

De door ons geplaatste gietvloeren scheuren niet. Enkel wanneer in de ondergrond extreme zettingen of scheuren optreden kan dit een effect hebben op de gietvloer. Indien de ondergrond niet vervormt of scheurt zal ook de gietvloer niet scheuren.

Hoe zit het met krasbestendigheid bij gietvloeren?

De krasgevoeligheid hangt af van de hardheid van de vloer. Het type gietvloeren dat wij meestal toepassen in woningen is vrij zacht en elastisch. Hierdoor valt krasvorming zeer goed mee. 

Hoe lang duurt het om een gietvloer te plaatsen?

Gietvloeren worden opgebouwd met verschillende lagen. De materialen worden per laag ter plaatse gemengd en aangebracht. Elke aangebrachte laag vraagt een gemiddelde droogtijd van 12u. U houdt best rekening met 3 tot 5 dagen werk, afhankelijk van het gekozen vloersysteem.

Hoe kan een gietvloer onderhouden worden?

Doordat een gietvloer geen poreus oppervlak heeft, is de vloer bijzonder onderhoudsarm. Over het algemeen is stofwissen, stofzuigen en eenmaal per week dweilen met water en een neutraal, ontvettend reinigingsmiddel voldoende. De kunststof gietvloeren zijn niet gevoelig voor vlekken, etensresten of dranken en vetten zijn zeer gemakkelijk af te nemen. Ideaal dus voor gezinnen met kleine kinderen! Het enige waar men voor dient op te passen zijn sterke organische kleurstoffen zoals bijv. rode wijn. Geef deze kleurstoffen niet de kans om in de vloer te trekken door ze binnen 3 à 5 uur te verwijderen.

Lees meer over het onderhouden van een gietvloer.

Vertoont een gietvloer snel slijtage?

Een harsgebonden gietvloer kent zijn oorsprong in de industriële sector en is dus berekend op zeer intensief gebruik. Zowel de gietvloer als de topcoatings bestaan uit twee componenten die gemengd worden. Hierdoor ontstaat een zeer sterk en slijtvast geheel.

Voelt een gietvloer niet te koud/kil aan in een woning?

Wanneer u combineert met warme materialen zoals hout, stoffen en vloerkleden krijgt uw woning sowieso een warme uitstraling. Durf ook te experimenteren met kleur en beperk u niet tot alleen grijstinten.

Bekijk onze realisaties ter inspiratie!